Restaurering av huset i Brattlia

Den siste veggen på tilbygget datt i midten av august 2012. På den innerste sponplaten stod det: 23/7-1979 kl. 1200 (rettet til 1400) John Bruvoll. Den dagen var jeg hjemme på perm fra militærtjeneste på Kjevik, kan jeg erindre. Du verden, er det så lemge siden.

Måtte dekke litt til for regnværet vi har hatt i sommer.

Au, dette så ikk bra ut! Her må det nok mer enn godt pågangsmot til.

Her blir nymuren å stå. Akkurat der hvor den gamle stod, men mye mye bedre.

Men resultatet ble bra, selv om nordveggen var temmelig medfaren. Et hjørne bare liksom forsvant når jordmassene ble gravd vekk.

Noen bilder fra restaurering av hus muren og oppsetting av ny mur under tilbygget.

Så gikk jeg endelig i gang med restaureringa av huset i Brattlia.  Det begynte som sagt med at jeg skulle sjekke hvor lekasjen rundt pipa kom fra.  Grunnen til det fant jeg fort,  Det var fordi det var satt lecaelement oppå gammelpipa en gang i tiden, og overgangen i mellom gammelt og nytt dannet en kant hvor vannet samlet seg opp.  Så rev jeg ned resten oppe på stueloftet og dermed forsvant også "lillerommet" som jeg som regel lå på under mine menge opphold i Brattlia som liten.  Planen deretter var at jeg skulle skifte vindu og "nye" vindu ble kjøpt vinteren 2012 i Tromsø. 12 vindu med stort og smått for 3200.- var en overkommelig pris. Vinduene var fra 1993 tror jeg å viste seg å være i utolig god stand.  Jeg gikk i gang med oljing og maling av de vinduene jeg hadde bruk for der oppe.  Men før jeg gikk i gang med å sette inn vinduer og legge ny kledning burde jeg vel sjekke gulvet i tilbygget?  Joda, det var sm jeg fryktet.  Gulåsene ute ved grunnmuren var hel ødelagt av råte fordi muren var sprukket i alle retninger,  Den var sprengt inn for mange år siden. 
I 1967 ble det innredet bad, ogg allerede da må muren ha vært kommet inn.  Det fordi jeg kunne se at åsene var tilpasset en skjev mur.  Til slutt bestemte jeg meg for at det ikke var annet å gjøre enn å rive hele tilbygget for så å sette opp my grunnmur.  Au, dette begynte å bli vel meget"  Men skulle jeg få noe hus av dette var det den eneste løsningen.  Etter å ha leid inn en graver for å skifte ut messene langs veggene for å legge drens oppdaget jeg fort at også selve husmuren var temmelig dårlig.  Fordi det begynte å li mot høst og det at jeg ikke hadde ferie i sommer, fant jeg ut at jeg måtte ha innleid hjelp til dette.  Det ble støpt ny mur på nord og deler av vestsiden for å støtte opp gammelmuren. Muren ble så slammet og det ble lage vortepapp utenpå.  Drens ble lagt ned og rør til taknedløp ble også nedlagt.  Under tilbygget ble massene utskiftet med pukk og alt ble gjort klart til forskaling.  I midten av september tok jeg meg en ukes avspassering fra jobben og forskaling blir igangsatt mandag 17. sept.  Om jeg rekker å få opp tilbygget eller jeg må "kle igjen" gammelhuset før vinteren kommer vil bare fremtiden kunne fortelle.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

JohnB | Svar 26.10.2013 02.18

Jo, høsten og mørket kom fortere enn jeg trodde så jeg måtte nok ha hjelp av eksperter og en gravemaskin.

Thea Irene Brox Rasmussen | Svar 23.10.2013 17.25

Litt av en jobb, ja! Måtte du ikke leie folk til noe - f.eks. graving, tilføring av fyllmasse? Har vært borti dette, men måtte leie folk til det meste - det ble

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.10 | 20:14

I dette NRK programmet fra 1975 forteller flere av deltagerne fra Fritham om hva de opplevde.
https://tv.nrk.no/program/FREP41006775/arktisk-krig

...
10.12 | 12:52

Her er lenken. Zoom inn og klikk på markører og ruter for å få med info.: https://drive.google.com/open?id=1Qt7Z-m8-NqWtXEviq6Bnmzjqre8&usp=sharing

...
10.12 | 12:50

Jeg holder på å lage et kart over DS Malula/DS Selis sine bevegelser basert på diverse kilder. Under arbeid - oppdateres etter hvert som jeg finner mer info.

...
29.01 | 17:04

Interessant å lese. D/S Selis het opprinnelig D/S Malula og ble bygget i Rosendal i 1918 for min russiske oldefar Michael Sergejewitch Roshchakowsky.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE